Best supplier of heating solutionsParasta kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmitysjärjestelmätoimittajaa voi olla vaikea valita. Valitsemasi toimittajan tulisi täyttää ainakin tässä mainitut kriteerit.

Suuri valikoima sähkölämmittimiä ja lattialämmitysratkaisuja. Sekä myyjillä että sähköasentajilla on tarjolla paljon erilaisia tuotteita ja palveluja, eikä välttämättä ole aina helppo tietää, mikä ratkaisuista vastaa juuri sinun tarpeitasi ja odotuksiasi.

Nykyaikainen, sähkökäyttöinen ja tasapainotettu

Ottamalla hetkisen aikaa ja tutustumalla tuotteiden taustalla oleviin toimittajiin voit löytää niiden joukosta juuri sen, joka voi tarjota sinulle kaiken tarvitsemasi. Toisin sanoen: valitse toimittaja, joka voi toimittaa täydellisen järjestelmän kerralla.

Mutta onko turvallista laittaa kaikki munat samaan koriin? Tässä tapauksessa kyllä. Lämmitysratkaisun eri osien on tärkeää toimia yhteistyössä, jolloin varmistetaan paras mahdollinen energiatehokkuus ja käyttömukavuus.

Lämmitysjärjestelmän toimittajan on voitava tarjota kaikki seuraavat elementit:

  • nykyaikaiset sähkölämmittimet, joissa on laadukkaat elektroniset termostaatit
  • sähköinen lattialämmitys, jota voidaan ohjata yhdessä sähkölämmittimien kanssa
  • helppo tapa hallita ja ohjata lämmitystä

Ilmainen tarkistuslista Osto-opas kokonaisvaltaisen lämmitysjärjestelmän hankintaan

Älykäs lämmityksen ohjaus

Sähkölämmittimien ja lattialämmityksen on voitava viestiä keskenään älykkään lämmityksen ohjausjärjestelmän puitteissa. Näin voit ohjelmoida asunnon lämpötilan mukavaksi niinä vuorokaudenaikoina, kun perhe on kotona, ja vastaavasti laskea lämpötilaa yöaikaan ja keskipäivällä. Lämpötilan voi pitää alhaisempana myös silloin, kun talo on tyhjillään esimerkiksi viikonloppureissun ajan.

Lämmityksen ohjausta tulisi voida käyttää myös älypuhelimella.

Lisäksi kannattaa valita tasapainotettu ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Se vähentää lämmityksen tarvetta ja parantaa sisäilman laatua merkittävästi. Nykyisin on saatavilla huonekohtaisia ratkaisuja, jotka asennetaan seinään. Nämä eivät vaadi suuria muutoksia rakenteisiin.

Lue lisää aiheesta teemasivuiltamme.

 

Kokemus, laatu ja takuu

Näistä ominaisuuksista kannattaa tiedustella sähköasentajilta. Sähköasentajilla on yleensä paljon asiantuntemusta eri lämmitysratkaisuista ja toimittajista, ja he kuulevat mielellään kokonaisvaltaiseen lämmitysjärjestelmään liittyvistä tarpeistasi ja toiveistasi.

Jos sähköyritys suosii ensisijaisesti määrättyjä toimittajia, kannattaa tarkistaa pari asiaa: Onko kyseessä vakiintunut toimittaja, jolla on pitkä kokemus, laadukkaat ratkaisut ja hyvä tekninen tuki ja takuujärjestelyt? Näillä seikoilla on suuri merkitys lämmitysjärjestelmän toiminnan, käyttäjäystävällisyyden ja elinikäkustannusten kannalta.

Toista ääripäätä edustaa tarjouslämmittimien hankkiminen ulkomaisista verkkokaupoista, jolloin laadun arviointi, asennuksesta huolehtiminen ja mahdollisten varaosien hankkiminen jäävät yksin sinun vastuullesi.

Turvallisuus ja asiantuntemus

Kun valitset vakiintuneen ja tunnetun toimittajan sähköasentajasi kautta, voit luottaa tuotteen turvallisuuteen ja hankinnan jälkeiseen tukeen. Jos ongelmia esiintyy, tällainen toimittaja voi antaa ohjeita ja tukea ja siten huolehtia siitä, että lämmitysratkaisu ja ilmanvaihto toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Olemme laatineet myös ostajan oppaan, josta voi olla hyötyä hankintaa suunnitellessasi:

Ilmainen tarkistuslista Osto-opas kokonaisvaltaisen lämmitysjärjestelmän hankintaan