Elektronisk termostat lite-011438-edited

Lämpötilanohjauksen avulla voit vähentää energiankulutustasi 25 prosenttia. Lapsetkin oppivat nopeasti tekemään perusasetukset.

Jos asunnossa on jo aikaisemmin asennettu sähkölämmitys, lämpötilanohjaus on suhteellisen helppoa, koska sähköiset lämmitysratkaisut reagoivat nopeasti antamiisi asetuksiin.

Jos olet tekemässä uutta lämmitysjärjestelmää, sinun kannattaa kuitenkin hankkia ohjattavissa olevat tuotteet. Jos haluat kontrolloida useampaa kuin yhtä huonetta, sinun kannattaa hankkia keskusohjattu järjestelmä yksinkertaisen ajastinohjauksen sijaan. 

Mukavuutta tarpeen mukaan

Kaupoista löydät helposti tuotteita, joissa on yksinkertainen, automaattinen yölämpötilan alentamistoiminto. Näissä lämmittimissä on yksinkertaiset ajastimet ja ne täyttävät tarpeesi, jos sinulla on vähän lämmittimiä ja vain muutama huone.

Lämpötilan alentaminen vuorokauden muinakin aikoina saattaa olla tarpeellista, ja silloin keskusohjausjärjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden ohjelmoida alhaisen ja normaalin lämpötilan jaksot haluamillesi ajankohdille. 

Jos esimerkiksi teet päivän viikossa etätöitä, työhuone voidaan lämmittää samalla kun muiden päiväsaikaan käyttämättömien huoneiden lämpötilaa lasketaan. Voit ohjelmoida lämpötilanohjaukseen rutiinin vaikkapa sen mukaan, että lasten kouluviikon päivistä yksi on muita lyhyempi. 

Älytalo

Kun haluat täydellisesti sopeutuvan, valo- ja liikeantureilla varustetun sekä kalenterin ja olinpaikan mukaan lämpötilaa säätelevän järjestelmän, puhumme älytaloratkaisusta. Jos haluat ensisijaisesti ohjata mukavuutta ja hallinnoida lämmitykseen kuluvaa energiaa, voit rajata järjestelmäsi pelkkään lämpötilanohjaukseen. Se on helpompi ja halvempi, ja sen saa myöhemmin liitettyä osaksi älytaloratkaisua. 

Automatisoitu

Kuinka vaikeaa lämpötilanohjausjärjestelmän asentaminen ja käyttö sitten on? Lämpötilaa älykkäällä tavalla säätelevän järjestelmän pitää tietysti olla kaikkien asukkaiden ymmärrettävissä.

Järjestelmä on lähtökohtaisesti automaattinen. Kun se on kerran saatu paikalleen ja toimivaksi, sinun ei tarvitse tehdä mitään omatoimista. Se on paikallaan ja toimii: jos vuorokausi- ja viikkorytmisi on suhteellisen kiinteä, sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

Perheessä saattaa olla joku, joka on muita kiinnostuneempi tämän tyyppisestä teknologiasta. Toisin sanottuna sinä, joka luet tätä Lämpöblogia. Sinä olet kenties se, joka on kaikkein halukkain säästämään sähköä, ja olet motivoitunut muokkaamaan järjestelmää. 

Toisin sanottuna, mahdollisuudet syventyä ohjauskeskuksen järjestelmään ja älypuhelinsovellukseen ovat olemassa. Ei ole kuitenkaan lainkaan vaikeaa ohjata yksinkertaisimpia asioita, kuten asetusten ohittamista silloin, kun olet jokin ilta tavallista myöhempään valveilla. Tavallista aikaisemmin kotiin tulevat lapsetkin voivat nostaa lämpötilaa itse, kunhan heille näytetään miten. 

Useiden ratkaisujen ohjaus

Pitkän elinkaarensa aikana jollakin talolla on saattanut olla monta omistajaa, jotka ovat kukin osaltaan asentaneet erilaisia lämmitysjärjestelmiä lattioihin ja seiniin. Se ei estä sinua asentamasta lämpötilanohjausta. Monen tyyppisiä lämmittimiä, lämpöpumppuja ja lämpökaapeleita voidaan ohjata yhdessä. Emme kuitenkaan väitä, etteikö kaikkein helpoin tapa olisi perustaa järjestelmä, joka on alusta alkaen taloon räätälöity.

Kokonaisvaltaisen lämmitysjärjestelmän teemasivulta voit lukea lisää aiheesta.

Onnea ja menestystä jatkosuunnitelmiin!Lataa tarkistuslista: Löydä paras lämmitysratkaisu asuntoosi

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran 20.09.2017, mutta sitä on päivitetty ja tarkistettu.